Photoscope #57 – Ποιος είσαι Θοδωρή Μαυρογιώργη;

Η Μαρία ρωτάει το Θοδωρή.

mavrogiorgis_selfie

1/ Στους “Ήρωες” είναι αλλιώς. Δηλαδή, κάπως έτσι:

mavrogiorgis_1

2/ Και στα Κύθηρα αλλιώς είναι.

mavrogiorgis_2

3/ Στα σεντόνια σου συχνάζουν μόνο όμορφες γυναίκες.

mavrogiorgis_3

4/ Αρχές δεκαετίας του ’90. Το “Smells like teen spirit” – που αργότερα θα τραγουδάς με τους Wedding Singers – γνωρίζει μεγάλη επιτυχία ενώ ταυτόχρονα εσύ:

mavrogiorgis_4

5/ Συλλεκτικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου που θα ζήλευε μέχρι και ο Άνταμ Σάντλερ.

mavrogiorgis_5

6/ Η κρυφή σχέση – που δεν έμαθε ποτέ ο Ιβάν – του Θοδωρή Μαυρογιώργη με την Νατάλια Μπρατούσκα Σεϊτανίδη Αλεξέγεβνα.

mavrogiorgis_6

7/ Η πρώτη και μεγαλύτερη σου φαν.

mavrogiorgis_7

8/ Οι Wedding οι singers. Όλοι μαζί κι αγαπημένοι.

mavrogiorgis_a

9/ Στιχάκια που δυστυχώς δεν πρόλαβες να σκεφτείς πρώτος.

mavrogiorgis_9

10/ “Οι «Ήρωες» ακολουθούν τα βήματα του τάνγκο χορεύοντας τσάμικο”. Τελικά, πόσο δύσκολο είναι αυτό;

mavrogiorgis_10

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης είναι τραγουδιστής, γράφει μουσική και στίχους και από φέτος υποδύεται και ρόλους. Είναι ιδρυτικό μέλος, τραγουδιστής και κιθαρίστας των “Wedding Singers” αλλά και των “Bee Jizz”, τραγουδάει και παίζει στους «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα στο Μικρό Παλλάς και παρουσιάζει τη μουσική εκπομπή “Electric Wire” κάθε Τρίτη στον Amagi Radio.

Πάνω στη σκηνή, εκτός από μία μαγική φωνή που γίνεται αντιληπτή από την πρώτη νότα που θα φτάσει στα αυτιά σου, ο Θοδωρής διαθέτει το μυστήριο χάρισμα του “μαγνητισμού”. Δεν ξέρω αν λέγεται έτσι, δεν ξέρω καν αν είναι κληρονομικό, είναι απλά αυτό, που όταν τον δεις στη σκηνή, ό,τι κι αν κάνει – είτε τραγουδάει, είτε χορεύει, είτε παίζει, είτε απλά υπάρχει – η προσοχή σου θα είναι συνεχώς στραμμένη πάνω του. Κάτω από τη σκηνή, προσθέτει στην εξίσωση της γοητείας του, γλυκύτητα, ισορροπία και μία αδιόρατη ευαισθησία. Και για όλα αυτά, δεν μπορείς παρά – από τη στιγμή που θα τον δεις –  να τον κατατάξεις στην κατηγορία «ξεχωριστοί άνθρωποι», ψάχνοντας, από καθαρά φυσική ανθρώπινη ζήλεια, το ελάττωμά του.

Αν δεχτούμε ότι τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και πάντα σύμφωνα με τη “θεωρία του χάους”, θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την περίπτωση ο Θεός (ή ο Τουτάτης κατά Θοδωρή) να έστειλε έμπνευση στην Ελένη Γκασούκα ώστε να γράψει τους Ήρωες και το 2014 στην επετειακή τους “έκδοση”, να συμμετέχει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης. Νωρίτερα,​ τ​ο Μάη του ’14, ο Θοδωρής στο τελευταίο λάιβ του στο Σταυρό του Νότου, έχοντας πάθει ρήξη μηνίσκου, τραγουδούσε με πατερίτσες. Με την αγωνία και την τρέλα να τα “πει καλά”, μετά από μέρες αποχής, “τα λέει”​ πιο καλά από ποτέ. Στο κοινό, η Ελένη Γκασούκα, που, λόγω μίας αλληλουχίας γεγονότων που μπορεί να αναλυθεί μόνο με τη χρήση ενός χαοτικού μαθηματικού μοντέλου, διάλεξε να πάει να τον ακούσει εκείνη ακριβώς τη μέρα. Τη συνέχεια, όλοι τη γνωρίζουμε.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο:  Το σύμπαν έχει σχέδιο για εκείνον και εκείνος, αθεράπευτα ρομαντικός – ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται – φαίνεται να το ακολουθεί. Εμείς,​ όμως, πλέον είμαστε σίγουροι, ότι το πέταγμα μιας πεταλούδας στον Αμαζόνιο ή η μεταβολή της τροχιάς οποιουδήποτε ουράνιου σώματος, δεν μπορεί παρά να βάλει ακόμη περισσότερο το Θοδωρή στο μουσικό μας κόσμο, γιατί πολύ απλά, δεν είναι όλα τυχαία και απρόβλεπτα.

Απάντησε στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και τον ευχαριστούμε πολύ.

“Ήρωες” στο Μικρό Παλλάς κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 17 Μαρτίου

“Wedding Singers” live κάθε Παρασκευή στο “Vibe Bar”, Σκουζέ 3, Πλατεία Αγίας Ειρήνης

“Bee Jizz” live, το Σάββατο 7 Μαρτίου στο “Senza”, Λέκκα 23-25, Σύνταγμα

Μουσική εκπομπή “Electric Wire” κάθε Τρίτη 2-4 μ.μ. στον Amagi Radio.

Μαρία Παπαγιαννάκη

 

Περισσότερα φωτοσκόπια στο www.brainco.gr

Comments are closed.