ΣΤΕΛΛΑ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗ | ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

stella_seiragaki

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από γονείς κρητικούς. 10 ετών επέστρεψε στο Ρέθυμνο όπου τέλειωσε το Λύκειο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα σπούδασε βυζαντινή μουσική με δάσκαλο τον Ευάγγελο Καπαϊδονάκη. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής καθώς και σεμινάρια κίνησης και έκφρασης.Αγαπάει την ελληνική παραδοσιακή μουσική, κυρίως δε την κρητική, αφού μεγάλωσε με τους ήχους της λύρας, του λαούτου, του μαντολίνου.
Κατά την περίοδο 1997 – 2003 υπήρξε μέλος σε χορευτικά συγκροτήματα με παραστάσεις εντός και εκτός Ελλάδας.
Το 2003 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας «Φωνές του Νότου», υπό την καθοδήγηση της Αντιγόνης Αραμπατζόγλου, της Ελεάννας Καραντινού και του Σταμάτη Κραουνάκη. Η συνεργασία με την ομάδα διήρκησε επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησαν συναυλίες και συνεργάστηκαν με το Τρίφωνο το 2006, 2007 και 2008 καθώς και με την Αντριάννα Μπάμπαλη και τον Κώστα Λειβαδά το 2009.
Το 2003 επίσης, ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με το θέατρο με τη συμμετοχή της στην παράσταση «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτζη σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.Θ.ΕΚ. και σε σκηνοθεσία του Γ. Περογαμβράκη.
Το 2004 και αφού το τραγούδι έχει μπει για τα καλά στη ζωή της συνεργάζεται με τον ταλαντούχο λαουτίστα και τραγουδοποιό Μιχάλη Τζουγανάκη. Εμφανίστηκε μαζί του σε δεκάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2008.
Το 2007 – 2008 συνεργάστηκε με τον λυράρη Κώστα Βερδινάκη σε συναυλίες σε όλη την Κρήτη.
Το 2010 δημιούργησε μαζί με τους λαουτίστες Μανώλη Βερδινάκη και Στέλιο Σταματογιαννάκη το μουσικό σχήμα «Στους ήχους του λαούτου» το οποίο κινείται σε κρητικούς παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους, πραγματοποιώντας συναυλίες στην Κρήτη και στο εξωτερικό μέχρι και σήμερα.
Επίσης, είχε την τύχη να συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως: Λίνος Κοκκοτός (2011), Βασίλης Σκουλάς (2013), Δημήτρης Μπάσης (2013 – 2014), Ζωή Τηγανούρια (2013), Λουδοβίκος των Ανωγείων (2014), Πίτσα Παπαδοπούλου (2014), Μιχάλης Κουνάλης (2016).

Συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις – σεμινάρια
2016 «Ματωμένος γάμος» Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από την θεατρική ομάδα του στεκιού των καθηγητών Ρεθύμνου «Το δωμάτιο με τους καθρέπτες» Σκηνοθεσία Νίκος Σκλαβάκης.
2016 «Ορέστια» Σκηνοθεσία Γιάννης Χουβαρδάς. Συμμετοχή με την ομάδα «Αντίβαρο» όταν η παράσταση παρουσιάστηκε στο Ρέθυμνο.
2017 «Η Αυλή των Θαυμάτων» Ιάκωβος Καμπανελης από την θεατρική ομάδα του Στεκιού των Καθηγητών Ρεθύμνου « Το δωμάτιο με τους καθρέπτες».Σκηνοθεσία Γιάννης Περογαμβράκης.
2017 «Στα όρια» Σούζαν Γκλάσπελ ,από τη θετρική ομάδα «Αντίβαρο».Σκηνοθεσία Μανόλης Σειραγάκης.
2017 «Πανωραία» Νάσος Βαγενάς, από τη θεατρική ομάδα «Αντίβαρο». Σκηνοθεσία Μανόλης Σειραγάκης.
2017 « Μονόλογοι Ρεθεμνιωτών σε πρώτο πρόσωπο» στο πλαίσιο του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.Σκηνοθεσία Βιβή Χατζηκοτούλα.
2017 Σεμινάριο μουσικού θεάτρου και παρουσίαση της παράστασης «Πανωραία» στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συμμετοχές στη δισκογραφία
2007 Κώστας Βερδινάκης, τίτλος cd: «Με το χρώμα της Κρήτης».
2012 Κώστας Βερδινάκης, τίτλος cd: «Το μήλο της κορφής».
2013 Λουδοβίκος των Ανωγείων, τίτλος cd: «Το βλέμμα θέλει δύο μ».

Singles στο youtube
2013 «Μου είναι δύσκολο» Μουσική: Μανώλης Βερδινάκης
Στίχοι: Όλγα Μιχελή
2017 «Ο προστάτης της αγάπης» Μουσική / Στίχοι: Αντρέας Μπικάκης.

Σχολιάστε